Met Wolters Kluwer maakt u van elk professioneel vraagteken een punt.

Gisteren, vandaag, en morgen. Zeker nu zijn er meer dan genoeg vraagtekens te sprokkelen of u nu jurist, HR-, HSE- of Tax & Finance professional bent.

Komt er met de nieuwe regering ook een nieuwe taxshift? De laatste taxshift dateert ondertussen van 2016, en die had zelfs dit jaar nog invloed op de belastingen en de koopkracht.

En hoe beïnvloedt dit uw onderneming? Wij maken van dit vraagteken voor u een punt.

Wat gebeurt er met de taxshift na de verkiezingen?

In 2015 en 2016 werd al een taxshift doorgevoerd en bevatte:

  • Een daling van de werkgeversbijdrage;
  • Minder sociale lasten voor de 2de tot 6de aanwerving;
  • Een daling van de sociale bijdragen voor zelfstandigen en KMO’s;
  • Nettoloonstijging van 1,5 tot 3% voor werknemers;
  • Verdwijnen van de belastingschijf van 30%.

Bovenstaande elementen hebben ondertussen al de nodige impact gehad op de werking van uw onderneming. Met de verkiezingen om de hoek heeft elke partij wel een nieuwe belastinghervorming geformuleerd.

 Wat gebeurt er met de taxshift na de verkiezingen?

De ene partij legt daarbij de focus op een lagere personenbelasting, terwijl de andere volop gaat voor een groene taxshift, waarbij geld vrijkomt voor milieuvriendelijke maatregelen.

Zo is statiegeld op plastic flessen en blikjes een onderwerp waar elke politieke kleur wel een mening over heeft. Ook een daling van de energiekosten staat centraal.

Kortom, het laatste over de taxshift is nog niet gezegd en op welke punten die juist gaat evolueren, zal in de komende weken nog blijken.

Blijft u graag op de hoogte van alle updates over de taxshift en van de gevolgen ervan op uw bedrijf?

Schrijf u dan in voor ons E-zine. Wij volgen alle ontwikkelingen voor u op de voet. Voor, tijdens en na de verkiezingen.   

U kan Wolters Kluwer steeds bereiken op 015 78 76 00 of klant.BE@wolterskluwer.com om uw toestemming in te trekken, uw persoonsgegevens in te kijken, te verbeteren, te laten wissen, beperkt te laten verwerken of over te dragen. Voor meer informatie kan u onze Privacy Policy nalezen.